Chili- og tomatsaus til pulled pork taco
Kakeboka Tilbehør

Chili- og tomatsaus til Pulled Pork Taco

Denne sausen lagde jeg til Pulled Pork Taco som vi hadde i helgen. Kjøttet jeg brukte den til veide totalt 2334 gram før det ble stekt.

Chili- og tomatsausen ble lagd av

  • 4 plommetomater (uten skinn)
  • 50 gr rød chilipepper uten frø (smak deg fram, og bruk gjerne noen frø hvis du ønsker sausen sterkere)
  • 15 gr hvitløk
  • 50 gr sjalottløk
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss Worchestersauce
  • 4 ts sennep (dijon)
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss sukker
  • 1/2 dl vann
  • smakes til med salt og pepper
  • stekesjy fra ferdigstekt kjøtt (hvis du har det)

Stek finhakket chili, hvitløk og sjalottløk i olivenolje i ca. 3 minutter. Ha deretter de skåldede tomatene i, for så å ha i resten av ingrediensene nevnt ovenfor.  Dette putret i 15 minutter, og til slutt hadde jeg 4 dl saus.

Når kjøttet var ferdig stekt, blandet jeg stekesjyen fra kjøttet oppi sausen, før alt igjen ble blandet i kjøttet. Det ble akkurat nok saus til å dekke kjøttet. Sausen kan selvfølgelig lages til andre retter enn denne, men da er det ikke sikkert man har stekesjy å blande den med.

 

Chili- og tomatsaus til pulled pork taco

Chili- og tomatsaus til pulled pork taco

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar