Cappuccinorull med vaniljekrem og blåbær

Cappuccinorull med vaniljekrem og blåbær – Rullekaken med kaffesmak.

Etter å ha lekt litt med rullekakeidéer i noen dager, kom jeg på denne kombinasjonen. Vi har smakt den med og uten blåbær, og bærene gjør seg veldig godt til denne kaken. Om du prøver en annen kombinasjon, må du gjerne dele dette med oss.

Noen liker kanel på cappuccinoen sin. Jeg har ikke tatt hensyn til dette i oppskriften, men det er sikkert mulig å lure dette inn i kaken/kremen på noen måte.

Cappuccinorull med vaniljekrem og blåbær er laget av

  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 80 g mel
  • 1 ss kakao (mest for fargen sin del, ikke smaken)
  • 2 ss instant pulverkaffe (jeg brukte av typen espresso intenso) – smak deg gjerne fram

Visp egg, sukker og pulverkaffe til eggedosis. Vend inn mel, kakao og bakepulver.

Dekk et stekebrett med bakepapir. Pensle dette med smør for lettere å fjerne det etterpå.
Fordel røren på penslet bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Mens kaken er i ovnen gjør du klar for ferdigstekt kake på benken.
Legg et bakepapir på benken. Strø litt sukker (eller om du vil bruke kakao gjør du det) på bakepapiret hvor kaken skal ligge.

Hvelv ferdigstekt kake på bakepapiret som ligger klart på benken.

Nå gjelder det å være tålmodig… Fjern bakepapiret (bunnen av kaken) og la den avkjøle under langpannen. Dette går ganske raskt.

Vaniljekremen lages av

  • 150 g Philadelphia
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g melis (økes om du ønsker en søtere krem)

Pisk dette til en krem.

Du trenger også

  • blåbær – nok til å ha inni kaken

Vaniljekremen smøres utover avkjølt kakebunn. Fordel ønsket mengde blåbær utover kremen før kaken rulles sammen.

Fordi kaken hang litt fast i bakepapiret, ble den litt stygg på toppen. Jeg valgte å kamuflere dette med litt smeltet hvit sjokolade.

Når jeg ruller sammen en rullekake:
  • Jeg ruller fra kortsiden
  • Jeg «bretter» kaken så godt det lar seg gjøre sammen, eller sagt på en annen måte – første rullen gjøres så stram som mulig
  • Jeg bruker bakepapiret den ligger på for avkjøling som hjelp når jeg ruller sammen kaken
  • Jeg prøver å ikke smøre på for mye krem, da dette bare vil bli skviset ut igjen. Vanskelig å unngå at det skjer
  • Selv om rullekaker fremmes som en kake som er rask å lage og fin å smelle sammen om du får besøk, opplever jeg denne kaken som en kake som trenger litt tid på å «sette seg». Jeg liker derfor å lage rullekake noen timer/dagen før den skal nytes.

Cappuccino - rullekake med kaffesmak - cappuccinorull - Idéfull - Toves Matglede - Tove Holter

Cappuccino - rullekake med kaffesmak - cappuccinorull - Idéfull - Toves Matglede - Tove Holter

Cappuccino - rullekake med kaffesmak - cappuccinorull - Idéfull - Toves Matglede - Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk