Cake Pops

Forrige helg lagde jeg Cake Pops til en konfirmasjon.

Selv om jeg aldri hadde lagd dette før, svarte jeg ja på forespørselen. Jeg liker utfordringer, men jeg må innrømme at jeg gruet meg litt før jeg satte i gang med dette prosjektet. Hva om dette ble mislykket, og jeg ikke fikk levert 35 Pops som lovet…

Første bud ble å finne en oppskrift jeg følte jeg kunne stole på, og etter litt surfing på nettet falt valget på oppskriften til bloggen Mat på Bordet, som igjen hadde hentet oppskriften fra Helt Enkelt av Ingrid Espelid Hovig og Paul Løwe.

Jeg gjorde noen få justeringer på oppskriften, men den er så godt som helt lik.

Til kaken som igjen ble til 40 Cake Pops av ca. 35 gram brukte jeg

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ss kakao
  • 200 gr smeltet smør
  • 1 beger seterrømme

Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket til stiv eggedosis. Deretter hadde jeg i resten av det tørre og det smeltede smøret vekselvis, før jeg til slutt hadde i rømmen. Røren er ganske tykk.

Jeg stekte dette i en liten langpanne som er 27 x 38 cm på 180 grader i 35 minutter.

Sett kaken kaldt.

Kaken ble lagd dagen før jeg skulle bruke den.

Steg 2 i dette Cake-Pops-prosjektet var klargjøring av kaken ved å «ødelegge» den 🙂 Jeg delte kaken i store biter for så å smule disse etter beste evne. Smulene skal blandes godt med sjokoladeglasur.

Sjokoladeglasuren som ble brukt i Cake Popsene ble lagd av

  • 3 dl melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 4 ss smør (smeltes)
  • 3 ss sterk kaffe
  • 1 ss kokt vann
  • 5 dråper romessens

Jeg blandet det tørre først, for så å tilsette det smeltede smøret, kaffen, vannet og til slutt romessensen. Denne skal altså blandes godt inn i kakesmulene. Du må regne med at du til slutt må kna «kakesmuledeigen» godt. Beregn god tid og regn med slitne armer.

Bryt av små stykker (ca. 35 gram eller mindre) av deigen, og rull dem godt til små kuler. Før jeg satte kulene i kjøleskapet lagde jeg hull i dem med en Cake-Pops-pinne. Dette fordi jeg hadde planer om å kunne ha smeltet sjokolade på pinnene før jeg stakk dem i hver kule. Hullet som var lagd på forhånd gjorde dette enklere.

Kalde kuler ble tatt ut av kjøleskapet, påmontert pinner med smeltet sjokolade, og så satt tilbake i kjøleskapet igjen.

Til pynt brukte jeg

  • 5 plater 70% kokesjokolade (minus det jeg brukte som lim til pinnene)
  • 60 gr smør (smeltet)
  • 4 ts vaniljesukker
  • sukkerkuler (lilla, sølv og hvite), gjør gjerne disse klare før du dypper kulene i sjokoladen

Jeg rørte inn vaniljesukkeret i det smeltede smøret, for så å blande dette godt med den smeltede sjokoladen.

Hver kule skal dyppes i sjokoladen. Husk at en kald kule gjør at sjokoladen stivner raskere.

Skal du ha på pynt, må du ha dette på før sjokoladen stivner. Oppbevares kjølig.

Et godt tips er å stikke dem ned i en oasis (jeg brukte 2 stk. til 40 kuler) mens de stivner, eller til de skal serveres.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til 🙂

Cake Pops

Cake Pops

Cake Pops

Cake Pops

Cake Pops

Jeg leverte 35 Pops til konfirmasjonen, og dermed ble det igjen 5 smaksprøver på oss. Vi tre som smakte, var enige om at dette var godt 🙂

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk