Butter Chicken - Smørkylling
Hovedrett Kakeboka

Butter Chicken

Butter Chicken (Smørkylling) ble etter første smak en av favorittene her i huset.

Jeg bestilte Butter Chicken på en indisk restaurant, og denne var veldig sterk. Jeg fikk lyst til å prøve å lage en selv, en som ikke er så veldig sterk, og på torsdag ble det Smørkylling á la Tove til middag.

Vi var 6 personer som spiste, og når alle var forsynte var det ca. 1 porsjon igjen. Vi kom derfor fram til at denne oppskriften er 6 – 8 porsjoner.

Smørkyllingen ble lagd av

  • 1300 g kyllingfilet i biter
  • 40 g smør
  • 30 g hvitløk
  • 30 g chilipepper (bruk gjerne mer hvis det ønskes en sterkere kylling)
  • 150 g sjalottløk
  • 3 ts chilipepper (krydder)
  • 2 ss Garam Masala
  • 2 ss paprika
  • 1 ts gurkemeie
  • 180 g tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 dl fløte
  • 1 potte finhakket koriander
  • smak til med salt
  • 100 g smør som røres inn litt etter litt før den stekte kyllingen has i gryta

Skjær kyllingen i biter og stek den.

Finhakk hvitløk, chilipepper og sjalottløk. Stek dette noen minutter i smøret til gyllent. Tilsett deretter krydderet; chilipepper, Garam Masala, paprika og Gurkemeie. Bland godt før du tilsetter tomatpuré. Bland godt enda en gang, og tilsett så de hakkede tomatene. Kok opp og tilsett brunt sukker, fløte og finhakket koriander. La dette småkoke i 20 minutter.

Etter 20 minutter røres smøret inn litt og litt. Rør godt mellom hver gang. Når smøret er rørt inn i sausen, har du i kyllingen og lar dette putre i 10 minutter. Rør i gryta.

Vi spiste dette med ris, mango og nan brød som smeltet på tunga.

Butter Chicken - Smørkylling

Butter Chicken - Smørkylling

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar