fbpx
BrownieOstekake
Dessert Kake Kakeboka

BrownieOstekake

Brownie og ostekake i en salig blanding stekt sammen i langpanne. Dette har jeg sansen for. Med flere gode smaker sammen, må jo resultatet bare bli veldig bra.

Idéen fikk jeg etter å ha sett på et av Rachel Allens programmer, og sist gang jeg bakte denne kaken, brukte jeg hennes ostemasse, men denne gangen har jeg brukt ostemassen fra innlegget om ostekake. Resultatet ble like bra.

Kaken ble servert med bringebær og blåbær.

En langpanne fylt til randen med røre ble lagd av
Brownie
  • 500 g smeltet smør
  • 400 g 70% kokesjokolade
  • 200 g lys kokesjokolade
  • frø fra 2 vaniljestenger
  • 250 g brunt sukker
  • 500 g hvitt sukker
  • 10 egg
  • 350 g mel
  • 2 ts bakepulver

Smelt smøret i en kjele. Når det er smeltet tar du kjelen av platen og har oppi sjokoladen. Rør til sjokoladen er smeltet.

Ha frøene fra vaniljestengene, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle. Hell oppi sjokoladesmøret (når sjokoladen er smeltet), og bland godt. Ha deretter i ett og ett egg av gangen, før du til slutt har i melet og bakepulveret.

Ostemasse
  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 400 g Philadelphia (romtemperert)

Pisk ført eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Tilsett den romtempererte kremosten og pisk godt.

Hell browniesrøren i en bakepapirkledd langpanne først. Hell deretter litt og litt av ostemassen oppi. Jeg lagde små «hull» i browniesrøren ved å dra den litt til siden med en skje, for deretter å helle litt ostemasse oppi med en annen skje. Deretter dro jeg browniesrøren tilbake over ostemassen.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 175 grader i 40 minutter.

Jeg liker brownies best når de er romtemperert. Da er den myk, klissete og god :)

 

BrownieOstekake

BrownieOstekake

BrownieOstekake

BrownieOstekake

BrownieOstekake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar