fbpx
BringebaerIs med hvit sjokolade
Dessert Kakeboka Kos

BringebærIs med hvit sjokolade – hjemmelaget

Denne iskremen med bringebær og hvit sjokolade ble jeg først litt skuffet over. Dette fordi jeg hadde hele bringebær i kremen før jeg satte den i fryseren. Grunnen til at jeg hadde hele bær i, var at jeg ville unngå bringebærsyltetøy som det kanskje ville bli iskrystaller i fordi jeg ikke skulle røre i isen.

Men, etter at isen var tint nok til å kunne lage kuler, delte bringebærene seg opp mens jeg skrapte av isen, og det ble små biter med bringebær i stedet for hele bær som ville vært harde å bite i.  Disse små bitene var ikke for harde å bite i, dermed gikk jeg fra å være skuffet til å bli fornøyd.

 

Forbered sjokoladen før du begynner på basen til isen.

Isen med bringebær og hvit sjokolade ble lagd av

Basen

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl søt kondensert melk (1 boks)

Piskes luftig.

  • Ønsker man en mer vaniljesmak på isen, kan man tilsette litt frø fra vaniljestang.

Bringebær

  • Ca. 15 stk.

Jeg fordelte bringebærene pr. lag. Nederst, i midten og på toppen.

Hvit sjokolade

  • 60 g Hvit sjokolade
  • 0,5 dl kremfløte

Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og smelt den hvite sjokoladen i den varme fløten. Avkjøles.

Legg bringebær, krem (basen) og hvit sjokolade lag på lag i boksen.

 

Jeg brukte to bokser á 0,5 dl, så totalt fikk jeg 1 liter iskrem.

 

Kandisert hvit sjokolade

  • Ønsket mengde hvit sjokolade

Stek hvite sjokoladeruter på 130 grader i ca. 15 minutter. Hakkes i ønsket størrelse.

 

Bringebærisen ble servert med kandisert hvit sjokolade, sitronmelisse, hakket pistasj og friske bringebær.

 

BringebaerIs med hvit sjokolade

BringebaerIs med hvit sjokolade

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar