Bremykt-kaken
Kakeboka Langpanne

Bremykt-kaken

Betalt innlegg

Bremykt-kaken

En fløyelsmyk kake inni og sprø på toppen. Denne ble godt mottatt her i huset, og etter å ha frosset ned en bit, er vi enige at denne er best fersk. Den er ikke like sprø på toppen etter en tur i fryseren.

Bremykt-kaken er lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm), og den består av

Crumble/Smuldredeig til toppen av kaken som lages først
  • 100 g Bremykt
  • 100 g mel
  • 100 g brun farin
  • 1 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en bolle og kna dette godt sammen.
Settes kaldt i et par timer eller mer før du lager kakerøren, eller du kan ha den i en brødpose og klemme den flatt utover i posen og legge den i fryseren. Da er den klar til bruk på under 30 minutter.

Kaken
  • 4 egg
  • 300 g brun farin
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 dl kefir
  • 300 g smeltet Bremykt
  • 400 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Smelt Bremykt og avkjøl mens egg, brun farin og vaniljesukker piskes lyst og luftig.
Tilsett kefir, det tørre (mel, bakepulver og natron) og til slutt smeltet Bremykt. Piskes godt.

Røren helles i en godt smurt eller bakepapirkledd form. Smuldre deretter smuldredeigen over toppen på røra.

Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 – 40 minutter. I min ovn ble det 35 minutter.

Serveres som den er eller kanskje med krem og bringebær til.

Bremykt-kaken

Bremykt-kaken

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar