fbpx
Blomkål- og ingefærsuppe med chorizo
Forrett Hovedrett Kakeboka

Blomkål- og ingefærsuppe

Oi, oi, oi, dette var suppa si… :)

Blomkål har jeg aldri vært begeistret for, men i selskap med ingefær gjorde den seg veldig godt. En mektig og god suppe til lunsj, middag, kvelds eller kos. Jeg så på Eatstreet her om dagen, og der viste de en som solgte supper, og ifølge hans gjester, verdens beste supper. Inspirert av dette programmet, var jeg satt i suppemodus. Blomkål og ingefær var to ingredienser jeg hadde veldig lyst å prøve sammen.

Til ca. 1,6 liter suppe (ganske tykk) brukte jeg

 • 4 dl ingefærøl med 4% alkohol (kan også bruke ingefærøl uten alkohol)
 • 4 dl vann
 • 4 ss kyllingfond
 • 800 gr blomkål i små biter
 • 20 gr hakket hvitløk (6 fedd)
 • 110 gr hakket rødløk (1 stk.)
 • 50 gr hakket ingefær (syltet)
 • 2 dl kremfløte (burde sikkert brukt matfløte, men det hadde jeg ikke)
 • 120 gr revet parmesan
 • smak til med salt
 • 200 g chorizo
 • litt olivenolje
 • frisk gressløk

Ingefærøl, vann, kyllingfond, blomkål, hvitløk, rødløk og ingefær kokte i 30 minutter. Deretter hadde jeg i kremfløte og revet parmesanost, og lot det koke i 10 minutter til. Dette ble så most med stavmikser til en kremet suppe. Smak til med salt.

Jeg serverte suppa med sprøstekte biter av chorizo, litt olivenolje og gressløk.

Dette ble ca. 1,6 liter suppe. Suppa var ganske tykk i konsistensen (det liker jeg best), så sper du den ut mer enn det jeg gjorde, blir det mer.

Blomkål- og ingefærsuppe

Blomkål- og ingefærsuppe

 

Her er det nye bildet som jeg har tatt av suppa.

Blomkål- og ingefærsuppe med chorizo

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  Line
  31. januar 2014 at 13:26

  Denne suppa var skikkelig god. Takk for at du delte :))

  • Reply
   Tove
   2. februar 2014 at 11:38

   Bare hyggelig, Line :)

  legg igjen en kommentar