Bringebaerkake med ostekrem og blaabaer6
Dessert Kake Kakeboka

Bloddryppende kake til Halloween

Halloween er snart rundt hjørnet, og i den forbindelse tenkte jeg å dele en oppskrift på en festlig og smakfulle kake som kan bakes til da. Selve kaken er ikke så skremmende i seg selv, men jeg synes idéen om blåbær rennende nedover siden på hvit krem gir en fin effekt og assosierer om blod som renner.

Kaken er lagd av

  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 150 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • rød konditorfarge (wilton uten smak)
  • 100 g smeltet hvit kokesjokolade
  • 160 g bringebær

Pisk egg og sukker fluffy. Tilsett mel, bakepulver og natron. Deretter har du i konditorfargen og den smeltede sjokoladen. Blandes godt.

Bringebærene rørte jeg inn forstiktig for hånd.

Jeg fordelte røren likt i to kakeformer i størrelsen ø18, og stekte dem på 180 grader i 30 minutter.

Kaken ble fylt og pyntet med en ostekrem som jeg lagde av

  • 100 g romtemperert smør
  • 350 g melis
  • 4 ts vaniljesukker
  • 300 g Philadelphia

Pisk smøret hvitt med noe av melisen og vaniljesukkeret. Tilsett deretter osten og resten av melisen.

Kaken ble toppet med blåbærkompott for bloddryppende effekt, og den ble lagd av

  • 220 gr frosne blåbær
  • 50 gr sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss maizena

Jeg hadde alt i en kjele og rørte godt. Kok opp og la det boble et par minutter. Avkjøl før du har det på kaken. Has på kaken rett før servering for best mulig effekt.

Bringebaerkake med ostekrem og blaabaer6

Bringebaerkake med ostekrem og blaabaer

Bringebaerkake med ostekrem og blaabaer5

 

Bringebaerkake med ostekrem og blaabaer2

 

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar