Blabarpai
Dessert Kake Kakeboka Pai

Blåbærpai

Etter å ha sett flere bilder med vakre paier på Instagram (hvor du også finner meg som idefullno), har jeg hatt lyst til å prøve meg på en slik kreasjon selv. Flettingen gikk det ikke så bra med, men å stikke ut blomster, var en enkel sak.

Jeg lagde litt ekstra deig for at jeg skulle kunne leke meg litt med toppen.

Dette var nok deig til 1 form str. 18 cm i diameter og 3 former på størrelsen 10 cm i diameter.

Deigen ble lagd av

  • 125 g smør
  • 270 g mel
  • 125 g brun farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 2 ts bringebæreddik

Bland alt til en smidig deig. Legg kaldt i en time.

Fyllet ble lagd av

  • 500 g blåbær
  • 100 g brun farin
  • 30 g maizena

Bland alt godt. Jeg brukte selvplukkede bær som var halvtinet.

Kjevle og forme deigen til paiformen du skal bruke. Stikk ut blomster eller andre former du ønsker og dekorer paien etter at du har hatt i fyllet.

Jeg stekte dem midt i ovnen på 175 grader i 35 minutter.

Fyllet i de minste formene ble litt fastere enn i den største. Skal du lage denne i en større form, og ikke ønsker et litt flytende fyll, ville jeg nok økt steketiden litt.

Konklusjon: Nam, denne var veldig god, og så passer det så godt med pisket krem eller is til = dobbelt så godt :)

 

Blåbærpai

Blåbærpai

Blåbærpai

Blåbærpai

Blåbærpai

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar