Blåbærkake
Bakst Kake Kakeboka Kos

Blåbærkake

Til eldstemanns 16 årsdag, lagde jeg bl.a. en blåbærkake jeg “snekret” sammen etter litt surfing på nettet. Jeg har plukket endel blåbær i sommer, og ville prøve å finne noe jeg kunne bruke denne til. Etter å ha sett på endel forskjellige oppskrifter, kom jeg fram til en vellykket kake, mest inspirert av dagbladet.no.

Blåbærkaka er laget i en 24 cm form og den består av

  • 4 egg 150 gr hvitt sukker
  • 80 gr brunt sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 1 boks vaniljekesam
  • 75 gr smeltet smør
  • 250 gr mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 500 gr frosne blåbær

Jeg pisket først sammen egg, sukker (både brunt og hvitt) og vaniljefrø. Deretter blandet jeg i smeltet smør og vaniljekesam. Så hadde jeg i kanel, mel og bakepulver, og til slutt blåbærene.

Kaken ble stekt på 175 grader i 1 time og 25 minutter. De siste 10 minuttene hadde jeg bakepapir over kaken, for å unngå at den ble altfor mørk på toppen.

Kaken ble servert med vaniljeiskrem.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar