Blåbær- og vaniljepai
Kakeboka Pai

Blåbær- og vaniljepai

Annonse

Det var ikke så mye annet å si om denne blåbær- og vaniljepaien enn… Hurra! Kjempegod!

Bunnen er lagd i en paiform på 24 cm i diameter
  • 125 g Bremykt
  • 270 g mel
  • 130 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 2 ts bringebæreddik

Elt alt sammen og legg det kaldt til deigen har blitt hard. Den er lettest å jobbe med da.

Kjevle ønsket mengde deig (hvor tykk du ønsker bunnen) og dekk formen med denne (bunn og kanter).  Jeg kjevlet deigen ut mellom to bakeark. Da slipper man at deigen fester seg til kjevla.
En enklere måte å gjøre dette på, er å trykke ut biter av deigen rett i formen.

Forstekingen av bunnen: Stikk flere hull i bunnen med gaffel. Dekk deigen med bakepapir og ha oppi tørkede erter. Dette for at deigen skal holde formen under stekingen.

Jeg kjevlet ut 2/3 av deigen. Dette for å bruke resten av deigen til toppen av paien. Legg resten av paideigen kaldt.

Stekes på 190 grader i ca. 10 minutter. Pass på så ikke kantene blir brent. Legg gjerne et bakeark over om du er redd for dette.

Fjern bakepapiret med ertene med en gang du tar ut formen. Dette for at mest mulig av fuktigheten i paibunnen skal fordampe.

Avkjøl.

Blåbærfyllet
  • 300 g blåbær
  • 60 g sukker
  • 20 g maizena utrørt i 2 – 3 ss vann

Kok opp og la det putre noen minutter til det tykner.

Has oppå vaniljefyllet i paibunnen.

Vaniljefyllet
  • Jeg har brukt 500 g kjøpt vaniljefyll

Has på avkjølt paibunn.

Når paien er fylt med vaniljekrem og blåbærfyll, kan den kunstneriske delen av paien starte.
Jeg valgte å stikke ut blomster av resten av paideigen. Dette gjøres lettest når deigen er kald og ved bruk av mere mel. Vær tålmodig.

Paien ble så stekt midt i ovnen på 175 grader i 40 minutter. Husk at steketiden varierer fra ovn til ovn. Det kan hende den skal stå litt lenger/kortere i din ovn. Følg derfor med mot slutten av stektiden.

Blåbær- og vaniljepai

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar