Basilikumboller i tomatsaus

 

En utfordring med Raske Retter høres bra ut når man er på hyggetur på hytta. Er man på hytta for å slappe av, eller for å male bilder, eller lage nattbord, eller eller… er det fint at middagen går raskt unna.

For de som kjenner meg, vet at selve utfordringen for meg, er å gjøre ting enkelt. Selv om det tok litt lenger tid enn 15 minutter (som det står på krydderpakken), viste det seg å vel anvendt overtid når resultatet stor på bordet. 🙂

Utfordringen med Raske Retter er i regi av Matbloggsentralen, og mitt første bidrag i denne utfordringen var en Kremet pizza med Salma. Oppskriften på denne finner du her.

Bidrag nr. 2 er Basilikumboller i tomatsaus, og denne oppskriften er nok til 4 personer.

Jeg lagde tomatsausen først, og til denne brukte jeg

  • 1 dl vann
  • 2 pakker (2 x 295 gr) knuste tomater (økologiske)
  • 100 gr revne gulrøtter
  • 12 gr hvitløk (hakket)
  • 60 gr sjalottløk (hakket)
  • 1 pk krydderblanding fra Raske Retter av typen Spaghetti Bolognese. Jeg brukte begge krydderposene (1+2) i pakken… Man trenger ikke alltid følge anvisningen. 🙂

Dette ble stående å småputre i en kjele, mens jeg gjorde klar kjøttbollene som bestod av 

  • 200 gr svinekjøttdeig
  • 250 gr karbonadedeig
  • 2 eggeplommer
  • 80 gr pesto (ferdigkjøpt)
  • 1 potte frisk basilikum (i denne spinkle utgaven jeg brukte, var det 20 gr basilikum)

Du trenger også parmesan til denne gode, men ikke fullt så raske retten.

Basilikumen ble hakket, og så blandet jeg alt godt, før jeg så lagde 14 kjøttboller. Jeg stekte kjøttbollene litt på hver side.

Tomatsausen kokte i 40 minutter. Deretter hadde jeg sausen i en ildfast form, og de halvstekte kjøttbollene oppi der igjen. Før jeg satte formen i ovnen, toppet jeg det hele med parmesan.

Basilikumbollene stod i ovnen på 180 grader i 20 minutter… Nå lyver jeg egentlig litt, for de stod i ovnene i 30 minutter, men siden dette var litt for lenge, anbefaler jeg at de står i 20 minutter. Godgjøringstid i ovnen kommer selvfølgelig an på størrelsen på bollene og hvor mye du steker dem på forhånd, så følg litt med når de står i ovnen.

Serveres med spaghettini eller annen pasta, parmesan og kanskje litt salat.

 

Basilikumboller i tomatsaus

Basilikumboller i tomatsaus

Basilikumboller i tomatsaus

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk