Appelsin- og sjokoladekake
Kakeboka Sjokolade

Appelsin- og sjokoladekake i brødform

Appelsin- og sjokoladekake i brødform – en litt annen vri på sjokoladekake med appelsin enn den jeg delte i begynnelsen av februar.

Appelsin- og sjokoladekaken er lagd av
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 2 ss creme fraiche
  • 4 ss kakao
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 230 g mel
  • 1,5 dl ferskpresset appelsinjuice (ca. 2 appelsiner)
  • zest fra 2 appelsiner – ca. 2 luftige ss med zest uten

Smelt smøret og avkjøl det.
Riv appelsinskallet = zest. Unngå å få med det hvite i skallet. Når det står luftige spiseskjeer, menes det uten at det trykkes flatt på skjeen, om du skjønner.
Press appelsinjuice.
Pisk sukker, egg og creme fraiche til sukkeret er oppløst. Tilsett det tørre (kakao, natron, bakepulver og mel) og det våte (appelsinjuice og smeltet smør) om hverandre. Tilslutt has revet appelsinskall oppi (zest).

Dekk en brødform størrelse 1,5 liter med bakeark. Hell røren oppi og stek midt i ovnen på 170 i ca. 1 time (60 minutter). Husk at steketiden avhenger av ovnen.

Kjempegod kake for de som liker denne kombinasjonen.

Serveres gjerne med litt stivpisket krem til.

Appelsin- og sjokoladekake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar