TacoBurger

Hamburger eller Taco? Hva med en TacoBurger? I forbindelse med Matbloggsentralens og Arlas Tacoutfordring, har jeg lagd Tacoburger med fetaost, maisbrød, hjemmelaget tomatsalsa og stekt avocado til middag i dag. Planen var å ha gresskarsuppe, men ingen ble lei seg for at middagsplanene ble endret etter at mor leste om denne utfordringen i dag.

Aller først satte jeg deigen til maisbrødene til heving. De ble lagd etter oppskriften av Luftige horn, men jeg endret litt på oppskriften.

Oppskriften på Luftige horn finner du her. Det holder med å lage halvparten av oppskriften, men da har du ikke ferske rundstykker til kvelds.

MaisBrødene ble laget av

  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 750 gr mel
  • pensle med 1 egg
  • ca. 160 g mais som moses med stavmikser (1 liten boks)

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene. Tilsett den moste maisen til slutt. Bland godt og sett deigen til heving. Etter en times heving deler du opp deigen til ønsket antall maisbrød og form dem. Er deigen klissete, kan du ha litt olje på hendene når du former dem. La maisbrødene etterheve en time og stek dem deretter midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Husk at alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.

Deretter lagde jeg Tomatsalsaen som bestod av

  • 10 g chili
  • 6 små tomater (200 g)
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 løk (70 g)
  • 3 store fedd hvitløk (13 g)
  • 20 kapers
  • 1 dl vann
  • 3 g salt

Finhakke chili, løk og hvitløk med stavmikseren. Del tomatene i fire. Ha alt i en liten stekepanne (eller kjele) og la det putre i 20 minutter. Smak til. Dette ble ikke en sterk salsa, så ønsker du det, kan du tilsette mer chili.

Jeg prøvde meg på hjemmelaget tacokrydder, og etter å ha lest på baksiden av posen til Old El Paso, kom jeg fram til at dette måtte være en fin blanding:

  • 1,5 ts chilipepper
  • 1,5 ts hvitløkskrydder
  • 2 ss paprika
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ss oregano
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1 ts sukker

Smak deg fram, for det kan jo hende du ønsker andre blandingsforhold. Ønsker du ikke lage ditt eget krydder, kjøper du bare.

9 burgere á 130 gram og 2 burgere á 100 gram ble laget av

  • 500 g karbonadedeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 300 g Apetina fetaost (1,5 pk) – fordi utfordringen er i regi av Arla
  • 100 g rødløk
  • 1 egg
  • tacokrydder (kjøpt eller hjemmelaget, du bestemmer)

Alt blandes godt, formes som burger, og stekes til gjennomstekt. Jeg pleier å sjekke saften som kommer ut. Klar saft = klar burger.

Tacoburgeren ble servert med mais, stekt avocado, rømme og spinat i tillegg til det andre gode jeg har nevnt ovenfor.

Tacoburger

Tacoburger1

Tacoburger2

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk