Sjokoladekake med rødbeter og et hint av ingefær

Eldstemann pleier å ha med seg kaker på jobben, og da det nå er en stund siden sist, har det blitt etterlyst kake. Gjerne sjokolade. Det skal ikke mer til enn dette, før jeg begynner å tenke på hva jeg kan lage og da med sjokolade. I tillegg er det tiden på året for gode beter, og da kan jeg jo inkludere dette i kaken. Rødbete er min betefavoritt, og denne bruker jeg både i kaker, juice, smoothie eller bare spiser den som den er; kokt og delt i biter sammen med f.eks. fetaost. Nam 🙂

Etterlysningen av kake var forrige uke, men siden jeg har hatt så mye å gjøre de siste dagene, har denne kaken måtte latt vente på seg noen dager. Håper smaken veier opp for den lange ventetiden…
Dette var historien når jeg skrev innlegget i går kveld.
I dag tidlig derimot, er historien litt annerledes… Dette fordi eldstemann glemte kaken igjen på kjøkkenbenken. I dag var det mine kolleger som fikk kake.

Mens jeg leste gjennom oppskriften jeg hadde lagd, måtte jeg også stille meg spørsmålet; Hva skal jeg med enda en sjokoladekake på bloggen? Svaret var enkelt: Kan man noen gang få for mye sjokolade…?

Her kommer altså nok et sjokoladekakeforslag fra meg.

Ett stykk saftig sjokoladekake med rødbeter og et hint av ingefær ble lagd av

  • 200 g smør – romtemperert
  • 300 g brun farin
  • 3 ts vaniljesukker
  • 5 egg
  • 2 eggeplommer
  • 30 g kakao
  • 300 g mel
  • 2 ts malt ingefær (tåler nok 1 ts til om du kjenner noen som trenger et sterkere hint)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3 dl kefir
  • 200 g revet rødbete (den skal være rå)

Finhakk/riv rensende rødbeter med stavmikseren.
Pisk smør, brun farin og vaniljesukker godt. Tilsett eggeplommene mens du fortsatt pisker. Deretter piskes eggehvitene inn, før du har i kakao, mel, ingefær, bakepuvler og natron om hverandre med kefir. Til slutt røres revet rødbete inn.

Stekes i en bakepapirkledd form midt i ovnen på 180 grader i 40 – 45 minutter. Husk at hver ovn er forskjellig, så steketiden kan være litt annerledes i din ovn.

Avkjøles før du har på krem.

Toppes med en deilig krem lagd av

  • 100 g hvit kokesjokolade
  • 100 g smør – romtemperert
  • 200 g Philadelphia – romteperert
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g melis (ønskes en søtere krem, kan du smake deg frem med litt mer melis)

Smelt sjokoladen over vannbad.
Pisk smør, Philadelphia, vaniljesukker og melis. Pisk så inn den smeltede sjokoladen.

Kaka er definitivt best når den er romtemperert (synes jeg).

Sjokoladekake med rødbeter og et hint av ingefær

Sjokoladekake med rødbeter og et hint av ingefær

Sjokoladekake med rødbeter og et hint av ingefær

Sjokoladekake med rødbeter og et hint av ingefær

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk