Parmasurret kylling med pasta, tomatsaus og grønn salat

I forbindelse med Prior sin lansering av lårfilet av kylling, ble jeg spurt om å lage to oppskrifter med kyllinglårene. Oppskriftene skulle publiseres i oppskriftsheftet som kom ut i butikkene i forbindelse med lanseringen.

Da bildene til oppskriftsheftet skulle tas, fikk vi som hadde bidratt med oppskrifter være med. Det ble en lærerik og morsom opplevelse som jeg gjerne blir med på flere ganger. Hurra!

Det er lurt å lage den grønne salaten først, slik at smakene får satt seg.

Grønn salat

  • 20 gr ruccola
  • 50 gr spinat
  • 50 gr sukkererter
  • 7 gr limejuice (friskpresset)
  • 15 gr ristede pinjekjerner (gjøre selv eller kjøp ferdigristede)
  • 30 gr parmesan i biter

Blandes godt. Jeg synes at salaten smaker best romtemperert.

Tomatsausen består av (eget innlegg om denne kan du se her)

  • 20 gram hvitløk
  • 70 gram sjalottløk
  • 20 gram rød chilipepper
  • 15 frø fra chilien
  • 500 gram plommetomater
  • 10 gram basilikum
  • 40 gram tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 5 gram salt
  • 4 – 5 ss olivenolje

Hvitløk, sjalottløk og chili finhakkes. Dette stekes i litt av olivenoljen på middels varme+ i 5 minutter.

Finhakk tomatene og ha dette i en kjele sammen med alle de andre ingrediensene + den stekte hvitløken, sjalotten og chilien. Rør godt, kok opp og la småkoke under lokk i 30 minutter.

Til den surra kyllinglårfileten brukte jeg

  • 4 lårfilet av kylling
  • 50 gram Philadelphia ost – naturell
  • 40 gram pesto
  • 16 gram parmesan
  • 8 Parmaskinker

Lårfilet av kylling bankes flatere og jevnere.
Bland ost, pesto og parmesan, og smør utover fileten.
Rull fileten sammen og rull deretter skinken rundt. Prøv å dekke fileten godt til, slik at oste-pesto-blandingen ikke renner ut.

Stekes på 200 grader i 25 minutter. La hvile noen minutter.
Når kyllingen er i ovnen og tomatsausen til koking, koker du pastaen.

Servéres gjerne med ferskt brød til.
Har du god tid, kan du f.eks. lage en luftig focaccia eller mini focaccia.

Parmasurret kylling med hjemmelaget tomatsaus og groenn salat med ruccola, spinat, sukkererter, parmesan og ristede pinjekjerner

Parmasurret kylling med hjemmelaget tomatsaus og groenn salat med ruccola, spinat, sukkererter, parmesan og ristede pinjekjerner

Hjemmelaget tomatsaus

Mine bilder og fotografens bilder nedenfor.

Fotoshoot med Prior - Parmasurret filet kyllinglår

Resultatet av oppskrifter, morsom dag med innholdsproduksjon i oppskriftsheftet 👇

Prior brosjyre 15. september 2014

Oppskriftsheftet med lårfilet av kylling.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk