Melfri sjokoladekake med sjokoladebrekk

Melfri sjokoladekake med sjokoladebrekk

Denne sjokoladekaken ble til etter å ha sett to forskjellige programmer på TV; Hellstrøm og Kakekrigen.
Hellstrøm bakte en glutenfri sjokoladekake og på Kakekrigen ble det lagd sjokoladebrekk.

Jeg endret litt på kaken til Hellstrøm, og kaken ble lagd i en 22 cm springform. Jeg bruker bake i easy, og er kjempefornøyd med denne. Nei, ikke reklame.

Melfri sjokoladekake er lagd av
  • 150 g smør
  • 300 g sjokolade (jeg brukte lys kokesjokolade)
  • 1 dl espresso
  • 20 g rom (valgfritt)
  • 100 g brun farin
  • 5 eggeplommer
  • 5 eggehviter

Smelt smøret og 50 g av den brune farinen. Rør inn sjokoladen, espressoen og ev. rom. Avkjøles litt.
Pisk eggeplommene luftig med resten av den brune farinen (50 g).
Pisk eggehvitene luftige og nesten stive. Det skal være lett å røre dem inn i egge-sjokoaldeblandingen. Er eggehviten for stiv, er det litt vanskeligere.

Rør litt og litt av sjokoladeblandingen i eggeplommene. Rør deretter inn eggehvitene litt og litt.

Stekes i en godt smurt eller en bakepapirkledd form på 180 grader i 30 minutter, sånn ca. Kaken skal være som gele. Den stivner i kjøleskapet.

Jeg serverte kaken med krem, bringebær og sjokoladebrekk.

Sjokoladebrekk lagde jeg av
  • 200 g hvit sjokolade
  • 100 g mørk sjokolade
  • Litt sjokosmell

Smelt sjokoladen over vannbad.
Jeg helte først den hvite sjokoladen over et bakepapirkledd stekebrett. Fordel utover. Den kan godt være tynn. Deretter fordelte jeg den mørke sjokoladen over den hvite. Helles i striper eller flekkvis. For å få litt mønster brukes en tynn pinne el.l. Denne drar du gjennom sjokoladen, eks. på kryss og tvers.

Strø over sjokosmell, revet sjokolade eller annen pynt du måtte ønske.

Avkjøles.

Når den har stivnet, kan den brekkes i biter = sjokoladebrekk. Store eller små.

Det er mange måter å bruke dette brekket på. Hva med å pusle sammen en kant rundt hele kaken (da med smørkrem under).
Jeg prøvde meg med bare hvit sjokolade og bringebær (frosne i små biter), men den stivnet ikke, så det anbefales ikke. Må prøve med litt mørk sjokolade.

Anbefaler å bruke en varm kniv når det skal skjæres i kaken.

melfri-sjokoladekake-med-sjokoladebrekk melfri-sjokoladekake-med-sjokoladebrekk melfri-sjokoladekake-med-sjokoladebrekk

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk