Disse hornene blir utrolig luftige og veldig gode.
Oppskriften på hornene, er inspirert av min mors oppskrift, og jeg har gjort noen små endringer på denne. Hornene serveres ofte til frokost eller på koldtbord når noe skal feires, og alle hjerter gleder seg over disse :)
Til 16 horn brukte jeg
- 100 gr smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes)
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 750 gr mel
- pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.
Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.
Med rykende ferske horn på bordet, blir jeg som regel dagens helt!
65 kommentarer
Nina
7. mars 2013 at 17:47Jeg har prøvd horna dine nå…eller jeg har måtte bakt dem 3 ganger…for dem forsvinner nesten før dem kommer ut av ovnen. Kjempe gode :)
Tove
7. mars 2013 at 20:15Så morsomt å høre, Nina.
De forsvinner raskt her i huset også. :)
Carol
14. mars 2013 at 20:14Hei Tove! bare lure på hvorfor selger de ikke her i larvik Luftigere Bakst fra Idun ??? eller finnes det ikke mer??+ Jeg har aldri sett før.De ser kjempe gode ut. Det må jeg bare prøve.
Tove
15. mars 2013 at 07:30Jeg har fått dette spørsmålet før, og har derfor sett etter dette produktet i matbutikkene jeg har vært innom. Jeg har funnet det hver gang jeg har sett etter det på både Skedsmokorset, Øyer og Andenes. I butikkene jeg har kjøpt dette i, har denne pakken stått ved siden av pakkene med tørrgjær.
Lykke til med «jakten» :)
Carol
16. mars 2013 at 07:38Skall bestille på Meny, jeg finner ikke i Larvik.
takk
Tove
16. mars 2013 at 15:13Hei igjen.
Da har jeg bakt hornene uten Luftigere Bakst for å se om de ble luftige. Hornene ble luftige og fine uten Luftigere Bakst, så får du ikke tak i dette produktet, er det ingenting i veien for å bake uten. :)
Carol
18. mars 2013 at 19:44Hei Tove! i dag fant det på Obs e sandefjord. gledder meg til lørdag.
takk
Carol
23. mars 2013 at 14:36Hei Tove! jeg ventet ikke, så det ble hornene i går på ski tur. De var så gode at i dag spiste vi de 3 siste( det ble 16 som du sa) jeg baket 8 med skinke og 8 med sjokolade uiui. Nå skal jeg prøve med hvitløk og timian. Mann min sa at de var mye bedre enn di kompakt boller og rundstykker jeg lagd før. takk så mye.
ps:når jeg sier nå menner jeg i dag.
Tove
25. mars 2013 at 09:26Morsomt å høre, Carol. :)
Anita Engen
28. april 2013 at 19:50Heia, brukte du over/undervarme eller varmluft ?
Tove
28. april 2013 at 20:33Hei Anita
Jeg brukte både over- og undervarme. Ikke varmluft.
Nikita
23. januar 2014 at 17:00Beste horn jeg har lagd og smakt, så Tusen takk for at du ville dele den med oss ♡ klem :)
Tove
29. januar 2014 at 13:52Bare hyggelig :)
knut
22. februar 2014 at 23:55Hei, fantastisk gode horn, måtte til med bakst nummer to for alle ville ha :)
takk for en fantastisk oppskrift..
Tove
25. februar 2014 at 08:25Bare hyggelig, Knut. De er veldig populære her i huset også :)
ingeborg
25. april 2014 at 15:042.gang jeg bruker oppskriften. Kjempe gode og luftige horn. Hadde ikke bruk for luftigere bakst – disse blir gigantiske uten!
Tove
26. april 2014 at 20:30Så bra du er fornøyd :)
linh
17. mai 2014 at 00:12Hei! Tenkte å bake de.. men lurer på hvor de skal ligge i ovnen, midterste eller nederste rille?
Tove
18. mai 2014 at 14:04Jeg steker dem midt i ovnen. :)
Beklager sent svar. Levrandøren av databasen har problemer, med begrenset tilgang for min del som resultat.
Jan Martin
22. mai 2014 at 07:16Hei!
Jeg laget disse hornene i går. Deigen var blitt skikkelig luftig. Jeg endte opp med å dele deigen i 4, for så å dele hver deigsirkel i 4. Da var jeg garantert store horn! Jeg fylte hornene med ost og skinke, og toppet dem med ost og gfillkrydder. Denne oppskriften skal selvfølgelg få en plass blant de beste oppskriftene!
Tove
22. mai 2014 at 07:27Morsomt å høre, Jan Martin, Takk :)
Anonym
22. mai 2014 at 08:53Artig at min gode gamle oppskrift fra 1976, dog med litt forandring, er blitt så populær.:) Det liker jeg.:) Hilsen mamma <3
Tove
23. mai 2014 at 07:15Ikke så rart, mamma :) Jeg husker fortsatt disse ferske gode hornene fra barndommen. <3
Åse
23. mai 2014 at 09:31Jeg har bakt disse 2 ganger nå og er like fornøyd.Utrolig bra oppskrift. I tillegg laget jeg fletteloff med flott resultat. I dag har jeg satt deigen med 1/4 grov kveite, er spent på resultatet.
Tove
23. mai 2014 at 23:58Fletteloff var en god idé. Takk, Åse :) Hører gjerne fra deg om resulatet.
Heidi
8. juni 2014 at 21:19Hei.Jeg har bakt disse en gang før og de ble kjempegode.Aldri
Vært så heldig med gjærbakst før.I morgen har dattera bestilt horn til
Bursdagen.Håper de blir like gode.Takk For oppskriften.
Tove
9. juni 2014 at 11:06Bare hyggelig, Heidi.
Gratulerer med dagen i huset. Håper dere får en fin dag :)
Frode
13. august 2014 at 19:50Klar til å settes i ovnen nå. Glemte forheving men eltet deigen som en superhelt. Satser på det blir bra greier :)
Tove
14. august 2014 at 14:20Høres bra ut, Frode :)
Mona
16. august 2014 at 14:05Når de hadde hevet seg i 45. min, var deigen ikke klar. Den er forsatt ikke klar etter to timer?…
Tove
17. august 2014 at 19:34Hei Mona. Det synes jeg er veldig rart. Jeg får alltid vellykket bakst med denne oppskriften.
Line
25. august 2014 at 19:49Da har jeg også prøvd å lage disse! Ser utrolig fine ut! Snart klar til steking! Nesten ikke fått til gjærbakst før, men denne satt som smurt!
Tove
25. august 2014 at 19:52Så bra, Line :)
Monica
21. september 2014 at 21:31Tuuusen takk for super oppskrift!! Prøvde meg for første gang på torsdag med dobbel posjon, ny dobbel deig på veg inn i ovnen nå, 4 dager senere:-) Beste horn jeg har bakt!! Jeg hadde ost og skinke i 1/2 parten og strødde litt maldonsalt over disse før steking, MAGISK gode de også!! Om man varmer de på svak varme blir de som nybakte både en og to dager etter bakingen!!
Tove
22. september 2014 at 21:18Bare hyggelig. Morsomt at det er flere enn oss som liker dem :)
Aina
24. september 2014 at 16:41Laget disse i dag! Tok ost og grillkrydder på! Laget uten luftigere bakst og fikk kjempeluftige gigahorn! Ungene elsker de! Tusen takk for en super oppskrift! :)
Tove
26. september 2014 at 07:29Bare hyggelig, Aina :)
Cecilie
30. september 2014 at 22:39Hvordan varmer dere dem på tur. Har dere dem
I folie å på bål eller servere dere dem kalde?
Tove
2. oktober 2014 at 18:00Vi pleier ikke å varme dem på tur, Cecilie. :)
Elin
4. oktober 2014 at 23:14Takker for super oppskrift:-) Lagde første dobble deig forrige søndag, og har siden da laget to til….ungene elsker de, og nå skal dattera servere horn til franskklassen sin på mandag:-; (gitt bort til søsken og besteforeldre og, spiser «vanlig» brødmat og da;-)
Tove
5. oktober 2014 at 14:26Bare hyggelig, Elin :)
Anja
15. oktober 2014 at 19:25De ble helt perfekte, selv for en som ikke kan bake!
Tove
15. oktober 2014 at 20:18Så bra, Anja :)
Monica R
20. oktober 2014 at 16:16Hei! har akkurat tatt ut de rykende ferske hornene fra ovnen nå, og de smakte helt nydelig. Har bakt horn mange ganger men dette er første gangen jeg har fått de så luftige samtidig med en nydelig smak. Helt topp! Takk for at du valgte å dele denne oppskriften. klem fra Monica
Tove
21. oktober 2014 at 19:47Bare hyggelig, Monica. Takk for tilbakemeldingen :) Klem
veronica
1. november 2014 at 11:03Hei står til heving nå. Men er deigen veldig tynn hos dere? Får spe på god med mel etterpå:-)
Tove
2. november 2014 at 11:23Ja, Veronica, deigen er tynn.
Marianne H.
6. november 2014 at 16:47D her må æ prøve. Korsn skinke bruke du? Vanlig påleggskinke?
Tove
7. november 2014 at 08:48Jeg bruker ikke skinke i disse, Marianne.
Ole Petter
14. november 2014 at 13:52Hei. Bakte hornene i morges. Får de ikke så luftige som jeg skulle ønske. Er grønn på å bake gjærbakst så gjør sikkert noe feil. Er det viktig å ha varm nok melk? Kanskje deigen min burde hevet lenger. Brukte slev og blandet først tørre ting og deretter væsker og smør. Tok så ut deigen og brukte hendene for å elte litt. Satte til heving i ca 45 min med kjøkkenhådkle over. Tok ut deigen, delte i to og kjevlet til «pizza». Fulgte oppskriften også videre.
Er kanskje noe feil med hvor mye jeg blander/elter, hevetid eller temp på melk.
Tips?
Har ikke maskin… .
Tove
15. november 2014 at 11:26Jeg gjør akkurat som det står i oppskriften, og de blir alltid luftige og fine, og det gjør de også når jeg bruker oppskriften som hamburgerbrød. Det høres ut som om du har fulgt oppskriften, så da gjenstår bare spørsmålet om hvor varm melk du brukte. Jeg bruker den lunken. Litt vanskelig å forklare på trykk, men jeg kjenner etter med tommelen, og melken skal ikke føles kald. Er melken såpass at jeg nesten ikke merker at jeg har tommelen oppi eller litt varmere, er jeg fornøyd.
Håper dette hjalp :)
Ole Petter
4. desember 2014 at 17:09Kjempegode horn. Har blitt fine de to siste gangene.
Tove
4. desember 2014 at 20:17Så bra, Ole Petter :)
Roar
4. desember 2014 at 19:40Hordene står ovnen nå, jeg bruker alltid kaldere væske enn lunken når jeg baker. Blir mye finere deig da synes jeg, blir vasken bare bittelitt for varm dreper den Jæren, og da bilprodusenten deigen ødelagt.
Hordene ser supre ut:)
Tove
4. desember 2014 at 20:18Jeg har bakt brød med kald væske til fersk gjær, og det gikk fint. Jeg har ikke prøvd kald væske til tørrgjær. Kanskje jeg skal prøve det en gang, Roar. :)
Elisabeth Andersen
4. januar 2016 at 15:25Dette er en knall oppskrift! Har laget plain,til å ha syltetøy på, og med ost og skinke.
Heidi Lien
13. september 2016 at 18:00Denne oppskriften var knall:-) aldri fått til så gode horn før. Brukte litt revet ost oppå og serverte med ost og skinke. Denne går definitivt inn i kokeboken :-) tusen takk!
Tove Holter
14. september 2016 at 18:35Takk, Heidi, og takk for tips. :)
Elin Nordhagen
23. september 2016 at 15:47Må vel kunne brukes som oppskrift på rundstykker denne? Har laget hornene tidligere, og de er virkelig verdens beste ❤️
Tove Holter
24. september 2016 at 10:39Det kan du sikkert, Elin :)
Takk for hyggelig tilbakemelding.
Åse Moen
8. februar 2017 at 13:51-denne er super!! tusen takk
Annette
1. mars 2017 at 15:52Prøvde meg på denne i dag, ble kjempefornøyd :D I stedet for «luftig bakst fra Idun» brukte jeg litt bakepulver. I tillegg rullet jeg inn litt ost i deigen så det ble ostehorn, supergodt!
admin
3. mars 2017 at 07:31Hyggelig å høre, Annette :)
Lene
14. august 2017 at 22:30Disse ser fantastisk gode ut! Antar at de også er ypperlige å fryse?
Tove
18. august 2017 at 06:43Takk, Lene. Ja, de er det :)