Eplekjekke Muffins

Smakfulle Bondepiker og Klissete Bondekoner var også navn jeg var innom før jeg bestemte meg for Eplekjekke Muffins.

Disse muffinsene er fylt med gode smaker, og det tar litt lengre tid å lage disse, men det var verdt det. Lune eplekjekke muffins med krem på, var en smakfull opplevelse.

Salt karamell og hjemmelaget eplemos inni eplemuffins passer perfekt på denne norske epledagen (dagen ble etablert av Opplysningskontoret for frukt og grønt, og har vært markert siden 1990).

Muffinsene består lagvis av røre, karamell, røre, eplemos, røre, sukker-kjeks-kanelsmuler (sett nedenfra og opp). Mengden nedenfor ble akkurat nok til 26 muffins.

 

Lag eplemosen først (gjerne dagen i forveien)

  • 2 epler i biter (Jeg brukte Royal Gala)
  • 2 dl vann
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts kanel (eller mer om ønskelig)

Ha alt i en kjele, kok i ca. 3 minutter eller til ønsket konsistens (kommer an på eplet du bruker) og mos. Behold gjerne noen biter. Avkjøles. Sil av overflødig vann før du bruker eplemosen i muffinsene.

 

Til den salte karamellen brukte jeg

  • 200 g smør
  • 150 g brunt sukker (brun farin, den fuktige typen)
  • 1 dl kremfløte
  • 3 g havsalt (smak deg fram, det kan hende du ønsker mer)

Ha alt foruten saltet i en stekepanne og la det putre i ca. 10 minutter til ønsket karamellkonsistens. Rør deretter inn saltet og smak deg fram. Avkjøles på kjøkkenbenken mens du lager den eplekjekke røra.

 

Sukker-kjeks-kanelsmuler

  • 2 ts kanel
  • 50 g brunt sukker (brun farin, den fuktige typen)
  • 6 Bixit kjeks

Alt knuses sammen med stavmikser.

 

Til 26 muffins lagd i former som rommer ca. 1 dl brukte jeg

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 dl Kefir
  • 75 g smeltet smør
  • 2 moste råe epler (most med stavmikser)

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, Kefir og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Til slutt rører du inn de moste eplene.

 

Fordeling

Ved fordeling av mos, karamell og røre til muffinsene, er det lurt å ha i bakhodet at formene ikke må fylles altfor fulle.

Ha først i litt røre, nok til å dekke bunnen av formen. Ha så i litt karamell (1 ts eller 1/2 ss), og prøv å få den på midten av røra. Ha røre over karamellen og så en god ts eplemos, før du topper med røre igjen. På toppen av alt strør du sukker-kjeks-kanelsmuler.

Det er viktig å huske på at røren bør henge sammen oppover muffinsen under fordelingen (gjerne rundt yttersiden), slik at du får en hel muffins ut av formen når den er ferdigstekt.

Muffinsen stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Muffinsene serveres lune med krem og sukker-kjeks-kanelsmuler.

 

Eplekjekke Muffins

Eplekjekke Muffins

Eplekjekke Muffins

Eplekjekke Muffins

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk