Air buns – Airfryer give away

Sponset innlegg

I sommer spiste jeg sprøstekte steam buns, og disse fikk jeg lyst til å prøve å lage selv. Anledningen bøy seg da jeg fikk prøve Philips Airfryer. Tidligere idé om steam buns ble nå til Air buns.
Da jeg ikke hadde prøvde denne før, måtte jeg prøve meg fram for å finne ut grader og antall minutter disse skulle stekes på. Etter nr. 5 var jeg fornøyd, og nå kunne resten stekes.

Air buns med creme fraiche, rødløk og rogn (vi spiste av typen ørretrogn) sammen med et glass vin i solskinn på terrassen, ble en smaksrik og fin opplevelse denne lørdagskvelden. Dette var godt.

Jeg prøvestekte et par buns i stekeovnen for å se forskjellen, men disse ble litt mer tørre enn de som ble stekt i Philips Airfryer.

Ifølge Gordon Ramsay, er luft den nye oljen. Se ham lage sliders med Airfryeren her.
På Philips sin siden står det: «Philips innovation Airfryer gjenskaper samme prosess med raskt sirkulerende varmluft i stedet for olje. Lag laks, pommes frites eller stek karbonader med lite eller ingen olje.»

Jeg gleder meg til å prøve flere måter å lage mat på i denne Airfryeren.

Fikk du også lyst på en slik Airfryer? Nå har du muligheten.
Jeg har en Airfryer som jeg skal gi bort til en av mine lesere, og jeg trekker den heldige vinneren lørdag 1. oktober.
Alt du trenger å gjøre, er å skrive «JA» i kommentarfeltet på min
facebookside.
Lykke til!

15 Air buns ble lagd av

  • 300 g mel
  • 20 g sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 g romtemperert smør i biter
  • 10 g fersk gjær
  • 1 dl lunken vann
  • 0,5 dl lunken melk
  • 1/2 ts salt

Bland alt i en bolle og elt til smidig deig med kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter.
Heves i en time.

Smelt litt smør, ca. 30 g. Dette skal brukes til pensling av utkjevlet bun.

Del deigen i 15 like store deler (sånn ca. går også fint). Trill til boller og kjevel dem ut. De skal være runde. Pensle overflaten med smør og brett emnet på midten, slik at du har en halvmåne (se nederste bilde). Smør skal møte smør. Hvorfor i all verden…? Dette gjør at de kan brettes opp og fylles med godsaker etter at de er stekt.

Etterheves i ca. 1 time.

Stekes i Airfryer på 160 grader i ca. 10 minutter. Ønsker du dem lysere enn på bildet, reduserer du steketiden.

Air buns

Air buns

Air buns

Air buns

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk